IBM

یک شرکت آمریکایی چندملیتی فناوری است که در آرمونک نیویورک قرار دارد. این شرکت تولید کننده و فروشنده نرم‌افزارو سخت‌افزار ، ارائه دهنده خدماتی چون زیرساخت ، میزبانی وب ، فناوری نانو و رایانه بزرگ است.

این شرکت در سال ۱۹۱۱ با ادغام شرکت آمریکایی سنجش رایانه‌ای ( Computer Scale Company ) ، شرکت بین‌المللی ثبت زمان ( Time Recording Company) و شرکت ماشین‌های جدول بندی ( Tabulating Machine Company ) با عنوان شرکت محاسبه ، جدول بندی ، ضبط (Computing Tabulating Recording Corporation ) آغاز به کار کرد.

خط تولید این شرکت شامل خط تولید رایانه‌های بزرگ مدل 390/S ( رایانه‌های سری z ) ، سیستم‌های تجاری midrage مدل 400/AS ( رایانه‌های سری i ) سرورهای و ایستگاه‌های کاری مدل 6000/RS ( رایانه‌های سری p) ، سرورهای براساس اینتل ( رایانه‌های سری x ) می‌شود.

این شرکت رسماً کار خود را در سال ۱۹۱۱ با نام Computing-Tabulating-Recording Company در نیویورک آغاز کرد. CRT شرکتی ادغام شده از شرکتهای Tabulating Machine Company ( شرکت کارتهای منگنه هالریس ) ،International Time Recording Company ( شرکت ساعت‌سازی ) ،Computing Scale Company ( شرکت سازنده ترازو و وزنه ) و Bundy Manufacturing ( شرکت ساعت‌سازی ) بود. CRT در آغاز کار خود دارای ۱۲۰۰ کارکن و سرمایه‌ای حدود ۱۷٫۵ میلیون دلار آمریکا بود. در سال ۱۹۱۴، توماس جی واتسون بزرگ به عنوان مدیر عامل این شرکت شناخته شد. واتسون در طول ۱۰ سال توانست تا تجارت کار جدول بندی (tabulating) و خدمات دیگر شرکت را قطع کرده و فعالیت شرکت را به سرمایه گذاری بین‌المللی متمرکز کند و نام شرکت را در سال ۱۹۲۴ به آی‌بی‌ام تغییر دهد. از دهه ۱۹۲۰ تا ۱۹۶۰ ، آی‌بی‌ام تعداد زیادی از شرکتها را مجبور کرد تا سیستم‌های اداری خود را به ماشینهای دفتری/رایانهٔ تبدیل کنند. اولین رایانه‌های تجاری این شرکت در سال ۱۹۵۳ با نام ۷۰۱ معرفی شدند ، یک سال بعد نیز مدل جدیدتر این رایانه با نام ۶۵۰ عرضه شد. در اواخر دهه ۱۹۵۰، رایانه ۶۵۰ به عنوان پرمصرفترین رایانه در جهان شناخته شد درحالی که ۱۸۰۰ دستگاه از این رایانه‌ها در جهان عرضه شده بودند. در سال ۱۹۵۹، آی‌بی‌ام رایانه ۱۴۰۱ خود را معرفی کرد که این رایانه در دهه بعد یعنی دهه ۱۹۶۰، در حدود ۱۸۰۰۰ دستگاه به فروش رسید.

در سال ۱۹۶۴، این شرکت رایانه System/360 خود را معرفی کرد که این رایانه دارای خط تولید بسیار موفقی بود. در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، آی‌بی‌ام ریزرایانه‌های غیرسازگار مختلفی را که شامل System/36 و System/38 بودند را عرضه کرد. در سال ۱۹۸۸، رایانه AS/400 که رایانهٔ بسیار موفق بود از این شرکت معرفی شد. در سال ۱۹۸۱، این شرکت رایانه شخصی (PC) خود را معرفی کرد که این رایانه استانداردی برای رایانه‌های شخصی شناخته شد. خط تولید رایانه‌های شخصی آی‌بی‌ام نیز مانند تولیدات دیگر آن بسیار موفق بود. این خط تولید امروزه نیز با کارایی بالا به کار خود ادامه می‌دهد. آی‌بی‌ام برای رایانه‌های شخصی خود سیستم‌عامل OS/2 را ارایه کرد. با آمدن ویندوز این شرکت سیستم‌عامل خود را ازبین نبرد بلکه هردو سیستم‌عامل را با سیستم‌های خود ارایه می‌کند. در سال ۱۹۹۱، آی‌بی‌ام با اپل و موتورولا همکاری را آغاز کرد تا تراشه PowerPC را ارائه دهد. سیستم‌های تحت PowerPC در سال ۱۹۹۵ معرفی شدند. آی‌بی‌ام تا به حال مقادیر زیادی از ایستگاه‌های کاری، رایانه‌های بزرگ، ریزرایانه ها، افزار نشر رومیزی، رایانه‌های بغلی و بسیاری از فناوری‌های جانبی دیگر را ارایه کرده است.

امروزه سیستم‌های این شرکت به عنوان استانداردی برای سازندگان بزرگ جهانی شناخته می‌شوند. محصولات این شرکت نیز به عنوان محصولاتی با کیفیت بالا برای تمامی استفاده کنندگان رایانه در جهان شناخته شده‌اند. آی‌بی‌ام می‌کوشد تا سیستم‌ها و فناوری‌های خود را روزانه پیشرفت دهد و آن‌ها را به صنعت جهان ارائه دهد.

شعار معروف این شرکت: بیندیش!

ابتدا ↑